המכירות הפומביות מאפשרות להבין את השוק לעומקו, וללמוד על המגמות העדכניות, מהמכירות הפומביות של כריסטי'ס וסותבי'ס שהתקיימו בחודש מאי ניתן ללמוד, למשל שאבני החן הופכות ליותר ויותר דומיננטיות. עוד ניתן ללמוד על הערך המוסף של בית היוצר ועל המשיכה כלפי מעלה, אל כיוון האייטמים המאוד מאוד יקרים.
המכירות הפומביות הן בית הספר של כל מי שמבקש לשמור את היד על הדופק של השוק ולהבין אותו לעומקו, הערך של היהלומים ואבני החן בשוק הפתוח נקבע על ידי המכירות הפומביות, המהוות סמן, המתווה את מחירי השוק. כדי לנתח נכונה את הנתונים המצטברים במכירות הפומביות אנחנו צריכים לדעת מי קנה, מה הוא קנה, ואיזו דרך עושה הפריט לאורך השנים, שגן הפריטים נכנסים לבתי המכירות בפומביות שוב ושוב.
השאלה הראשונה – מי קנה – משמעותית מאוד, משום שאם הקונה הוא אדם פרטי ייתכן שהמחיר שנקב בו נובע מגחמה פתאומית, מרגש שהציף אותו, או מטעות בהערכה. המחירים המעניינים הם אלה הנקבעים על ידי העוסקים במעגל המקצועי. גם אם הקונה אנונימי ניתן מייד להבין אם הוא מבפנים או מבחוץ, משום שבמחיר שנוקב אדם מהחוג המקצועי חייב להיות הגיון מסחרי.
אבנר צופיוף
השאלה השנייה – מה קנה – חשובה בהכרה, משום שהיא מלמדת על מגמות השוק. כ]י שנעמוד עליהן להלן. ולבסוף – הדרך שעשה הפריט. לקראת המכירה הפומבית, כאשר אתה מקבל לידיך א הקטלוגים של השנים הקודמות ולראות מתי הפריט כבר 'ביקר' בבית המכירות הפומביות, אילו מחירים הניבה המכירה שלו ומהו גרף העילה או הירידה שלו.
להלן אעמוד על המגמות גפי שהן עולות מניתוח המכירות הפומביות שקיימו בתי המכירה הפומבית כריסטי'ס וסותבי'ס במהלך חודש מאי
טוב שם טוב
המכירות הפומביות של חודש מאי התאפיינו במכירות משנה. סותבי'ס יצאה עםע מכירה של תכשיטי המעצבת הנודעת סוזן בלפרון (Suzzane Belperon) וכריסטי'ס יצאה עם מכירה מתכשיטי האוסף של לילי ספרא, המכירה של אוסף התכשיטים הפרטי של תכשיטי סוזן בלפרון מלמד אותנו על הערך המוסף הגבוה שיש לתכשיטים הנושאים שם מותג וחתימה של בית מעצבים בעל שם.
אם במסחר הרגיל מקבל התכשיט את מחירו כתוצאה מחיבור פשוט בין עלויות הזהב, היהלומים, ואולי גם התעודה הרי שבמסחר במותגים אין קשר בין החומרים לבין המחיר הסופי.
למיטב ידיעתי הראשון ששמו הילך קסם על מחירי התכשיטים שייצא היה פטר קארל פברז'ה – תכשיטן ואמן רוסי שנודע בסוף המאה ה-19 ובראשית המאה ה-20 בעיקר בזכות ייצור ביצי הפברז'ה עבור המשפחה הצארית הרוסית, בבית המלאה המשפחתי.
כולנו מכירים את השמות הידועים קרטיה, טיפאני, ואן קליף אנד ארפל. מעטים יותר מכירים למשל את השם JAR – שותפות של שני מעצבים, שעצם החתימה שלהם על תכשיט מקפיצה את מחירו לשחקים.
כך גם התכשיטים של התכשיטנית הצרפתייה סוזן בלפרון (1900-1983), התכשיטים שלה כה מקוריים, עד שמעולם לא חשה צורך לחתום עליהםץ "הסטייל שלי הוא החתימה שלי" – נהגה לומר, ובכל הערימה קשיים בדרם של היסטוריוני התכשיטים המתקשים לעיתים לשייך תכשיט מסוים למעצב מסוים אך ורק על פי מאפייני הסגנון שלו.
ביצת ארמון גאצ'ינה (קיסרות רוסיה)
למרות הפופולאריות הגדולה של העיצובים שלה נשכח השם בלפרון עד למכירה הפומבית של סותבי'ס , שהציגה באפריל 1987 את תכשיטי הדוכסית מווינזור. 16 מפריטי בלפרון שהוצגו במכירה החיו את זכרה וקבעו מחדש את מכירי התכשיטים הנושאים את שמה.
במכירה שהתקיימה ב-14 במאי 2012 הוצגו תכשיטי העזבון האישי של סוזן בלפרון. 60 פריטים נמכרי במחיר במחיר הגבוה פי שלושה מההערכה הראשונית. הסכום הכולל של המכירה עמד על 3.45 מיליון דולר, כשהפריט הבולט ביותר שנמכר הוא טבעת יהלום שנמכרה ב-498,255 דולר.
כאשר אני עובר על הקטלוג, אני רואה שחלק מהתכשיטים, על אף שהם חינניים מאד, אין ספק שאילו לא היו נושאים את השם בלפרון לא היו נדרשים עבורם המחירים שהוצגו במכירה, הדבר בא ללמדנו, שהשם עושה את המחיר, ומי שמשקיע היום מחשבה בעיצוב, בבניית קו, ביצירת מותג ושם – בעוד שנים תהיה הסחורה שלו בעלת ערך כבוה פי כמה וכמה מהסכום הפשוט של שווי המתכת והאבנים.
מכירת המשנה של כריסטי'ס – מתכשיטיה של לילי ספרא (שהשתתפה בקוקטייל והוסיפה לו מחינה הרב) – לימדה גם היא על אותה המגמה. לילי ספרא החליטה להקדיש את תמורת המכירה למפעליה עבור ילדים ברחבי העולם (ובהם בין היתר – בית החולים לילדים בתל השומר). המכירה כונתה בשם Jewel for Hope. המלמד על מטרתה. מכירת האוסף של גב' ספרא לימדה אותנו שני דברים חשובים. האחד – ההשקעה בתכשיטים מיוחדים ו'חשובים' מוכיחה את עצמה – התכשיטים זוכים במחירים נאים ביותר ומלמדים שההשקעה משתלמת. השני – העובדה שהתכשיטים שייכים לדמות ידועה עשויה להוסיף למחיר המכירה אחוזים בלתי מבוטלים. ואם בנוסף לכך כוללים האוספים תכשיטי מותג, כמו שקרה במכירה זו, שכללה תכשיטים של ג'אר ובלפרון – ישיגו התכשיטים ערך עוד יותר גבוה בזכות בית היוצר שלהם.
סוזאן בלפרון
אבני חן
מגמה נוספת שהצטיירה במכירות הפומביות האחרונות היו הנוכחות הבולטת של אבני החן. כריסטי'ס וסותבי'ס מכניסים אייטמים למכירה רק אם זיהו שהם מתאימים למגמות הנוכחיות בשוק. ועל כן, עיון פשוט בקטלוגים, גם מבלי להשתתף במכירה עצמה, מלמד על כך שאבני החן הן כוכב עולה בשוק הנוכחי, אפילו על היהלומים.
כך למשל, רובי בורמזי נדיר, לא שרוף, אך גם לא שקוף ולא נקי, במשקל של 32 קראט, נמכר ב-6,680 מיליון דולר, ומהרגע שנחת הפטיש על הדוכן כבר הוגשו בעבור האבן הצעות בסדר גודל של 8-8.5 מיליון דולר.
נשווה את הרובי האמור לעיל ליהלום היסטורי חשוב שהוצע במכירה הפומבית של כריסטי'ס. היהלום המכונה סאנסי (Sancy) שוקל 34.98 ונושא מגילת יוחסין מ-1959, מימיו של ויליאם השני קיסר פרוסיה. היהלום, שמשקלו 34 קראט, נמער ב-9.5 מיליון דולר – לא רחוק מאד מהמחיר שהשיג הרובי, שאין לו שום ייחוס היסטורי ידוע למעל הבעלים האחרונים שלו.
אבני החן ה'חשובות' נמכרותת במחירים גבוהים בזכות הנדירות שלהן, העום פי כמה על נדירותם של היהלומים. כך למשל, במכירה של כריסטי'ס נמכר זוג אמרלדים במשקל של 8.18 קראט ו-9.4 קראט המחיר מרשים מאד – 40 אלף דולק לקראט. המחיר מעיד על כך שהקונה הוא סוחר, שגן בחנות התכשיטים ישלם הצרכן הסופי בעבור זוג כזה מחיר כפול לכל הפחות .
ספיר קשמירי במשקל של 47 קראט נמכר ב-3,684 מיליון דולר (78 אלף דולר לקראט). מובן, שאני מתייחס למחירי האבנים בלבד. בסדרי גודל אלה של מכירי אבנים ההשפעה של התכשיט על המחיר הכולל מינורית בהשוואה למחיר האבן. רק תכשיט מבית יוצר ממותג עשוי להרים את התמורה שתקבל אבן חשובה מאד בעשרה או עשרים אחוזים נוספים.
בקצוות
המגמה האחרונה עליה אעמוד בכתבה זאת היא ההתפצלות של השוק לשני קצוות קיצוניים – יקר מאד וזול מאד. כל האמצע – תקוע. המסקנה אם כן היא, שאם אנחנו רוצים להישאר על המפה, עלינו לחרוג מהמיינסטרים ולהיכנס לעולם המיוחד – אבנים מיוחדות, צבעים מיוחדים, תכשיטים מיוחדים. אנחנו חייבים להביא לארץ כמה שיותר פעילות מסחרית, משום שאם לא נעשה זאת, ננשור מהמפה. רק אם נהיה מרכז סחר מאד עשיר בסחורות, ורק אם נכנס לכל האייטמים המיוחדים – נשרוד.